15 Eylül 2017 Cuma

RUMELİ FENERİ

                Sarıyer’in Karadeniz’e açılan kapısı olarak bilinen Rumeli Feneri köyü İstanbul’un yeni boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapılması ile adını daha çok duyurmaya başladıktan sonra daha fazla insanı ağırlamaya başlar oldu günümüzde. Sessiz sakin bir köy olan Rumeli Feneri sanki İstanbul’un kalabalığından, çilesinden, keşmekeşliğinden uzakta kurulmuş bir dünya gibi. Şehrin tam içinde ama aslında bir o kadar dışında…
                        İçerisinde yüzyıllardır korunmakta olan bir tarihi barındıran Rumeli Feneri köyünün en çok ilgi çeken yeri şüphesiz ki Topçu Kalesi’dir. Özellikle son zamanlarda düğün ve nişan çekimlerinin uğrak noktası olmasının yanı sıra bu güzelliğe şahit olmak, tertemiz havanın ve masmavi denizin huzurunu içinde hissetmek isteyen misafirlerine ev sahipliği yapmaktadır. Kale Doğu Kulesi ve Batı Kulesi olmak üzere iki kuleden ve etrafını çeviren surlardan oluşmaktadır. Mükemmel deniz manzarası köy içerisindeki görülmeye değer yerlerin en başındadır.
                           Köy sakinleri geçimlerini balıkçılıkla sağlıyorlar. İsmini de aldığı fenerin hemen alt tarafında köylülerin teknelerine yetecek büyüklükte bir limana sahipler. Ve tabi ki bu liman manzarasını tepeden gören balık restoranları ve kafeler olmazsa olmazlar arasında yerlerini almış bulunuyor. Dışarıdan gelen insanların keyifle oturup yemek yiyebilir, bir şeyler içebileceği küçük ve samimi mekanlar olarak gözlemleme fırsatı buldum.Limanın yanı sıra kaleye çıkan yolun da hemen yakınlarında bir balık restoranı bulunuyor. İstanbul’dan uzaklaşmadan huzurlu bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin tercihleri arasına giren bu güzel köy listelerin baş kısımlarında yerini almaya aday olarak görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder